Qui som?

Equip ERDISC

Formem part de l’equip ERDISC de la Universitat Autònoma de Barcelona. Som un equip interdisciplinar d’investigadors en Diversitat i Inclusió en Societats Complexes. Som un equip obert a tothom, amb independència de quina sigui la seva formació acadèmica, tot i que fomentem al màxim la formació en investigació dels seus membres.

Les dinàmiques de treball són participatives i dialògiques, i la finalitat última de la nostra investigació és tranformar la realitat social cap a una gestió inclusiva de la diversitat.

L’activitat del grup se centra en l’anàlisi dels processos vinculats a l’organització i gestió del sistema i les institucions educatives en contextos interculturals. Algunes de les temàtiques habituals són:

  • Escola inclusiva.
  • Polítiques educatives per a la integració social de l’alumnat d’origen estranger.
  • Educació de base comunitària.
  • Estratègies i desenvolupaments interculturals.
  • Models i metodologies didàctiques i organitzatives per a atendre la diversitat.
  • Educació, inclusió i TIC.
  • Apoderament de la gent gran a través de les arts.

 

Equip KABUA

L’equip Kabua, dependent del grup d’investigació ERDISC del Departament de Pedagogia Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, som un grup conformat per professionals del món de l’educació.

Des dels seus inicis, l’equip ha anat evolucionant. Som un equip obert a tothom, però sobretot, a aquelles persones amb compromís per l’educació, amb confiança en els joves i amb sensibilitat social.

 

Anvers (Bèlgica). Febrer de 2014

 

Universitat Autònoma de Barcelona. Octubre de 2015 

 

 

Els membres de Kabua treballem per tal que els joves trobin la seva lluita d’acció social i transformin la realitat que els envolta. Vols conèixer les nostres lluites? 

                  

                        Cristina                                                                Héctor                                                                 Josep

Jo lluito per la igualtat d’oportunitats, per l’accés a l’educació per a totes les persones. En una societat en canvi, informació constant i de gran quantitat és important desenvolupar l’esperit crític i la curiositat de saber el perquè de les coses. També lluito per l’equitat, per una vida digna i de qualitat per a tots els éssers vius i per que ens adonem de que per ser feliços necessitem molt menys. Lluito per desfer estereotips, guanyar en respecte, evitar la violència, estimar més i millor… Moltes lluites i més de 7 mil milions de persones al nostre planeta. És possible. T’uneixes?
Vull pensar que l’inici no determina el final i que el que importa és el que fem amb el que van fer de nosaltres. Crec que tothom ha de tenir el dret a desenvolupar-se en autonomia i responsabilitat amb el seu context, tenint l’educació, la missió de mostrar les eines necessàries per construir el propi camí i respectar el dels altres. L’educació no pot ser un luxe per escollits, ha de ser un dret comú del qual tots partir.
No tinc una sola lluita. Entenc que la lluita és global per tal d’aconseguir una vida més digna com a éssers humans que volen una societat més justa i que reclamen més oportunitats. Però també és cert, que al llarg de la vida, vas seleccionant les teves lluites. Jo n’he triat tres: la lluita pel dret a l’educació; la lluita contra la discriminació i la lluita sindical obrera. No crec haver reeixit, però sempre he tingut clar que aquells que lluiten no busquen la utopia, sinó que tard o d’hora, la troben.

 

                 

                           Katia                                                                     Laia                                                                 Laura

Jo lluito per donar suport a una joventut que reflexioni profundament i faci propostes per millorar el món en què vivim; un món amb moltes incerteses, però en la recerca constant, no només de respostes i propostes, sinó de noves preguntes que ens permetin apoderar-nos i expandir així les fronteres del nostre coneixement.
La lluita no és d’un dia. La lluita ha de ser constant i perseverant. Per aconseguir més educació, més igualtat, més drets, més diversitat, més respecte i, menys guerres, menys desigualtats, menys discriminació i menys egoisme. Una lluita que ens ha de portar a una societat millor, més justa i equànime.
La vida està plena de lluites. Algunes persisteixen al llarg del camí i d’altres van esvaint. Però una de les que més m’apassiona és la d’aconseguir una societat més justa i inclusiva, on tothom pugui trobar el seu lloc. I aquí l’educació té molt a fer, ja que com molts professionals del món educatiu creiem, és un motor de canvi.

 

                           Mercy

La meva lluita va encaminada en la cerca de la millora en educació. El que més m’interessa és que els nois i les noies coneguin el seu potencial i siguin conscients del seu paper dintre la societat en la qual vivim. A més a més, considero la inclusió educativa com a pilar fonamental, per això defenso la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.