Informa’t i Opina – 5 Juny

Què està passant al món?

Pel·lícules sobre el Medi Ambient i exemples de lluita Global i Local a prop teu!!!

 

Pel·lícules sobre el Medi Ambient

  • An Inconvenient Truth: És una pel·lícula documental de 2006 sobre el canvi climàtic dirigida per Davis Guggenheim, i presentada per l’ex-vicepresident dels Estats Units Al Gore. Ha estat guardonada amb l’Oscar al millor documental
  • Erin Brockovich: Es tracta d’una pel·lícula nord-americana, dirigida per Steven Soderbergh, estrenada el 2000. Erin Brockovich (Julia Roberts), una dona divorciada amb tres fills, trobarà feina en un despatx d’advocats i s’interessarà per un cas d’una ciutat de Califòrnia on nombrosos habitants estan afectats pel càncer i diversos problemes de salut. Investigant , estableix el vincle que aquestes malalties greus són causades per l’aigua potable que conté rebuigs tòxics, contenint crom, procedents de l’aigua de refredament de la fàbrica.
  • Gorillas in the mist: La pel·lícula narra la història vital i de defensa dels goril·les del Parc Nacional de Virunga, fronterer entre Rwanda i Burundi, per part de la zoòloga nord-americana Dian Fossey,  interpretada per l’actriu Sigourney Weaver, que va guanyar l’Oscar com a millor actriu.
  • WALL-E: Pel·lícula de ciència ficció de l’any 2008 produïda per la popular factoria nord-americana Pixar. El robot WALL-E és l’encarregat de netejar la terra en el futur, després de que el nostre planeta hagi estat pràcticament envaït per les deixalles. Va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula d’animació.
  • Avatar: Llargmetratge dirigit per James Cameron (Titanic) i estrenat l’any 2009. La pel·lícula se situa l’any 2154 a Pandora, una lluna del sistema estel·lar Alfa del Centaure i habitada pels na’vi, indígenes humanoides, amb qui els colons humans, que es dediquen a l’extracció de minerals, entren en conflicte.
  • The world according to Monsanto: Documental, dirigit i interpretat per la periodista Marie-Monique Robin, que investiga les conseqüències que pot tenir sobre la salut del planeta i dels seus habitants l’ús dels transgènics i el control de les llavors per part de la multinacional Monsanto.

                         

 

Exemples de lluita!