21 Febrer – Llengua Materna

21 Febrer – Llengua Materna

INTRODUCCIÓ

«Unim forces per tal de promoure la diversitat lingüística i el multilingüisme com a element fonamental dels nostres esforços per construir un món millor i una vida digna per a tothom».

Ban Ki-moon
Secretari General de l’ONU,

Cada llengua del món és important; són els instruments més poderosos, ja que ens serveix per a comunicar-nos entre tots nosaltres. Si excloem qualsevol llengua, el que estem fent és perdre una gran riquesa cultural. Per tant, les hem de preservar, cuidar i estimar.

El Dia Internacional de la Llengua Materna se celebra des del 21 de febrer del 2000 i té com a objectiu promoure i fomentar la diversitat lingüística. Amb aquesta data es commemora les manifestacions que van tenir lloc l’any 1952 a Dhaka, capital de Bangladesh, ja que molts estudiants van morir defensant la seva llengua materna, el Bangla.

Font: ONU

 

PER REFLEXIONAR

 

 

GUIA DIDÀCTICA

La present guia us donarà eines i estratègies per tal de treballar “El Dia Internacional de la Llengua Materna” a partir de la utilització de la Plataforma d’Acció Social KABUA. Les activitats que us presentem solament són suggeriments, que vosaltres podeu adaptar al vostre alumnat, o a la realitat del vostre centre educatiu o entitat. Us animem a donar el vostre toc personal a les activitats.