20 Març – La felicitat

20 Març – La felicitat


INTRODUCCIÓ

En aquest Dia Internacional de la Felicitat, enfortim el nostre compromís amb el desenvolupament humà inclusiu i sostenible i reafirmem la nostra promesa d’ajudar als altres. Obrar pel bé comú també ens enriqueix. La compassió fomenta la felicitat i ens ajudarà a construir el futur que volem.

Secretari General Ban Ki-moon
20 de març del 2013

Cada cop els països estan intentant anar més enllà per a la millora de l’estil de vida de les persones, per aquest motiu inclouen mesures pràctiques en els seus processos legislatius. Aquestes mesures poden servir als altres països amb l’objectiu que entre tots aconseguim el benestar de cada persona a nivell universal.

Una idea a tenir en compte és que la felicitat és subjectiva, això vol dir que cada persona l’entén d’una manera diferent. Però en allò que hauríem d’estar d’acord és que assolir la felicitat implica treballar per tal de posar fi a circumstàncies desafortunades.

A més a més, la felicitat no és un luxe, sinó un “anhel profund” que compartim tots els humans i per tant, ha d’estar a l’abast de tothom. El secretari General Ban Ki-moon esmenta el pensament de promoure el benestar social, econòmic i mediambiental, ja que conformen la felicitat global.

Per tant, es proposa considerar mesures que permetin:

  1. Eradicar la pobresa
  2. Promoure la inclusió social i l’harmonia intercultural
  3. Garantir els mitjans de vida dignes
  4. Protegir el medi ambient

I així assegurar la felicitat i el benestar de tots!

Font: Nacions Unides

 

PER REFLEXIONAR

  • Existeix la felicitat? Quan ets feliç?
  • Quins són els mínims que necessitaries per ser feliç tu?
  • Et conformes amb el que tens? A més consum més felicitat?
  • Creus que ens obliguen a ser feliços?

GUIA DIDÀCTICA

La present guia us donarà eines i estratègies per tal de treballar “El Dia Internacional de la Felicitat” a partir de la utilització de la Plataforma d’Acció Social KABUA. Les activitats que us presentem solament són suggeriments, que vosaltres podeu adaptar al vostre alumnat, o a la realitat del vostre centre educatiu o entitat. Us animem a donar el vostre toc personal a les activitats.