15 Maig – Les Famílies

15 Maig – Les Famílies

INTRODUCCIÓ

L’Assemblea General de Nacions Unides celebra cada 15 de maig  “El dia Internacional de les Famílies”.  Aquest dia té com a objectiu donar rellevància internacional al paper de les famílies en la societat i conscienciar davant la situació en que es troben aquestes en relació als processos socials, econòmics i demogràfics.

En aquest any 2016, el lema de les Nacions Unides és el següent: “Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tots en totes les edats”.

Com celebrar-ho?

Les Nacions Unides recomanen als governs programar per aquesta data els projectes adreçats a afavorir la família, engegar  lleis de protecció de la família i l’organització de debats sobre les polítiques de país que poden afectar el nucli familiar (conferències i declaracions especials, festivals culturals i altres activitats).

 

Fonts:
Día Internacional de las famílias- Naciones Unidas.
International Day of Families- United Nations.
Lema de 2015: ¿Los hombres a cargo? Igualdad de género y derechos de los niños en las familias contemporáneas- Naciones Unidas.

 

PER REFLEXIONAR

  • Què entens per família?
  • Creus que les relacions familiars van més enllà dels llaços de sang?
  • Què significa per a tu la teva família?
  • Per què creus que algunes persones consideren la seva mascota part de la família?
  • Creus que existeix un model de família ideal? Quin seria per a tu?
  • Quin temps li estàs dedicant a la teva família?
  • Quines diferències existeixen entre les famílies d’arreu del món?
  • Com ha evolucionat el concepte de “família” al llarg del temps?

 

GUIA DIDÀCTICA

La present guia us donarà eines i estratègies per tal de treballar “El Dia Internacional de les Famílies” a partir de la utilització de la Plataforma d’Acció Social KABUA. Les activitats que us presentem solament són suggeriments, que vosaltres podeu adaptar al vostre alumnat, o a la realitat del vostre centre educatiu o entitat. Us animem a donar el vostre toc personal a les activitats.