Voluntaris contra la pobresa energètica

Fes-te voluntari i suma’t al projecte Fuel Poverty Group per informar i impulsar l’estalvi i l’eficiència energètica especialment en situacions de vulnerabilitat social. Informacions com aquesta les trobaràs al blog del FPG.

Ja fa un any que va arrencar el projecte del Fuel Poverty Group per assessorar les famílies en l’estalvi i l’eficiència energètica, per tal d’aportar solucions a les situacions de vulnerabilitat i/o fragilitat social que poden conduir a la pobresa energètica.
Ara l’entitat ambiental i l’entitat social promotores del projecte, Ecoserveis i Fundació ABD, busquen més voluntaris que vulguin combatre la situació de famílies amb dificultats per mantenir l’habitatge en unes condicions adequades de temperatura i confort, amb privacions llum d’aigua calenta, llum i gas.
A finals d’octubre i princips de novembre ofereixen una formació per entendre per què es dóna aquesta pobresa energètica i per oferir una capacitació tècnica sobre l’energia a la llar, per la interpretació de la factura de l’electricitat i del gas i unes pautes d’intervenció més comunes a favor de l’estalvi i l’eficiència energètica.
A més, el curs també permet fer una aproximació a la dimensió social d’aquest tipus de pobresa, passant per la vulnerabilitat social i el voluntariat en els programes d’acció social, així com pràctiques comunicatives i d’intervenció.

Un blog d’informació energètica

Si t’interessa aquesta i altres informacions sobre la pobresa energètica i el consum responsable, segueix el blog del Fuel Poverty Group a www.energiajusta.org. És també un espai on podràs trobar consells per millorar l’eficiència, i a més, seguir de més a prop les vivències dels membres del FPG en els punts d’informació i tallers factures que van realitzant.

Les entitats impulsores, et conviden a que sigui un blog interactiu i a que hi deixis els teus comentaris i dubtes energètics. Però també a mobilitzar-te contra la pobresa energètica i a seguir el projecte a través de facebook i twitter.
Si estàs interessat/da en participar al Fuel Porverty Group (FPG) com a voluntari/a, envia un correu a egutierrez@abd-ong.org.
Per més informació consulta www.energiajusta.org.